Вести

Саопштење ХК "Крушик"

Саопштење ХК "Крушик"

Један мањи број медија међу којима је и портал nova.rs у континуитету пишу о Крушику у негативном контексту. Последњи такав текст објављен је 18. августа ове године.

Својим ранијим медијским деловањем значајно су допринели нарушавању угледа Крушика у земљи и иностранству да би потом фабрику користили за политичке обрачуне.

Не можемо ми спречити недобронамерне поступке оних који су ван Крушика, али охрабрује чињеница да је све мањи број оних унутар компаније који омаловажавају пословне потезе и остварене резултате и који су кључни извор неистина и дезинформација појединих медија. Искрене намере менаџмента да информише сваког запосленог у фабрици о стању и будућим потезима наилазе на њихову осуду јер се тим чином маргинализује њихова улога, смањује простор у коме могу да манипулишу са радницима и оно што је посебно важно, ускраћују им се финансијски бенефити у виду вишегодишњих незаслужених стимулација.

Крушик постаје фабрика којој се верује. Обим новог уговарања Крушика у 2022. години је тренутно на изузетно високом нивоу и има потенцијал да достигне највиши износ уговарања у последњих неколико деценија. Уговори за које су до сада добијене извозне дозволе обезбеђују упосленост до краја ове и већи део прве половине наредне године. Свесни смо чињенице да Република Србија спада у ред најзахтевнијих и најодговорнијих земаља у свету када су у питању процедуре за издавања дозвола за спољнотрговински промет наоружања и војне опреме што је више пута потврђено од стране надлежних међународних институција. Искрено се надамо да ће Крушик добијањем дозвола за целокупан уговорени посао имати пуно упосленост у наредне две до три године. Свесни смо такође да актуелно државно руководство чини огромне напоре да помогне Крушику на путу његове консолидације па су реална и очекивања да ће фабрика имати потпуну пословну стабилност у наредном трогодишњем периоду.

Крушик је уз огромна одрицања успео да заустави негативне трендове у свом пословању. Потенцирања портала Нова.рс на „проблемима“ фабрике још су један у низу покушаја обмањивања јавности. Да је то тако најбоље потврђује велики број закључених уговора, изузетно велика заинтересованост купаца за производе Крушика, бруто зарада од око два милиона долара која се редовно измирује на месечном нивоу, преко хиљаду запослених који су преведени у статус на неодређено, 1944 запослених који су остварили право на отежане услове рада у нивоу социјално најодговорнијих фабрика у Србији (за поједина радна места повећање је 27% у односу на основну зараду), преко 130 запослених којима су увећане групе сложености радног места, више освојених нових производа и након вишегодишње стагнације, пласман производа на она тржишта на којима до сада фабрика није била заступљена.

Нећемо се обазирати на сумње портала Нова.рс и коментаре њихових аналитичара у погледу проблема везаних за набавку репроматеријала јер су и највећи лаици у овом занату свесни ограничења изазваних ратним сукобима на тлу Европе.

Крушик крајем ове године, после дужег времена, предвиђа повећање цене радног сата запосленог, што је још један од корака у правцу подизања задовољства запослених на чему ће се посебно радити у наредној години у складу са утврђеном пословном политком.

Молимо портал nova.rs да покаже коректност према Крушику. Такође, молимо јавност да критички и без предрасуда цени информације пласиране од овог и сличних медија који, користећи подршку једног броја представника радника којима су ускраћене незаслужене финансијске принадлежности, све чине да фабрику прикажу у што лошијем светлу.

 

Контакт

Владике Николаја 59

14000 Ваљево

+381 14 221 121

marketing@krusik.rs

Пријем e-фактура

racuni@krusik.rs

JBKS 83945

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.