Вести

 Саопштење ХК Крушик

Саопштење ХК Крушик

Поводом неистинитих информација, у вези са наводним извозом ракета 122 мм "GRAD" компаније "Крушик" у Украјину, руководство саопштава да није било продаје ракета на ово тржиште, нити је уопште било закључених уговора у наведеним количинима и ознакама.

Наглашавамо да се читав медијски „случај“ гради на коришћењу непотпуних и неповезаних информација, које покушавају да се, на крајње злонамеран начин, ставе у негативан контекст. Са тим циљем, објављени су делови следећих докумената: једног са нашим меморандумом и Сертификата крајњег корисника.

С тим у вези, указујемо на следеће: компанија "Крушик" није потписала уговор за испоруку са турском компанијом „Arca Savunma Sanayi Ticaret Limited“ која се наводи у украјинском сертификату крајњег корисника као извозник.

Прва страна документа са нашим меморандумом је без датума, а реч је о документу којим се дефинишу безбедносне карактеристике производа, значајне за његов транспорт и нема никаквих доказа да је повезан са осталим документима објављеним у медијима. Такође, евидентно је да се овај документ односи на ракете 122 мм „GRAD-2000“, домета 40 км.

Објављена је прва страна „Сертификата крајњег корисника“ за количину од 3.500 комада ракета M-21 "GRAD", домета 20 км. Ракете 122мм домета 20 км, које производи „Крушик“, не носе ову ознаку. Такође, очигледно је да се ради о потпуно различитим ракетама у односу на оне из објављеног документа са нашим меморандумом.

Неко је свесно желео да нанесе штету "Крушику", али није схватио да је за ту сврху користио документа која се односе на два различита производа. Напомињемо да ХК "Крушик" од купца, прво тражи да обезбеди "Енд усер сертификат", којим је дефинисано да је крајњи корисник сагласан да неће доћи до препродаје, реекспорта или претовара предметне испоруке било ком другом лицу или држави, без писане дозволе надлежног органа у Републици Србији. Ниједна наша ракета, нити мина, од отпочињања сукоба у Украјини, није уговорена, а да је крајњи корисник нека од страна учесница у сукобу.

Ово није први пут да се половичне информације стављају у негативан контекст и користе на начин да нанесу штету компанији "Крушик", комплетној Одбрамбеној индустрији Србије и Републици Србији.

 

Контакт

Владике Николаја 59

14000 Ваљево

+381 14 221 121

marketing@krusik.rs

Пријем e-фактура

racuni@krusik.rs

JBKS 83945

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.