Вести

Саопштење

Саопштење

Поводом најновије објаве АСНС синдиката пренете од одређених појединих медија, руководство Холдинг корпорације Крушик објављује саопштење, како би још један у низу случајева добио на објективности и истинитости.

Да ли би требало да поставимо исто питање као пре неколико месеци - коме смета стабилан, друштвено одговоран, уређен и профитабилан Крушик? Најновији текст има само један циљ, поновно ширење лажи и дестабилизација Крушика. А ево шта је права истина - руководство Крушика се у претходном периоду максимално борило да обезбеди посао за своје запослене, да се реши наслеђених дугова и лоше репутације, да повећа реализацију, да обезбеди боље услове за своје запослене, да обезбеди средства за нове инвестиције… У свему томе, Крушик је успео. Ново уговарање у 2022. и 2023. години је на рекордном нивоу, реализација у протеклој години је близу највеће икад остварене реализације, дуг према добављачима је драстично смањен, кредитне обавезе се редовно измирују, зараде не касне нити један једини дан. Све то говори да је Крушик истински на путу ревитализације и стварања одрживог пословног система који ће бити способан да одолева конкурентима и тенденцијама на светском тржишту. Ова одлука донета је у складу са пословном политиком и одрживошћу фабрике "Крушик". Као компанија која тежи одржавању своје традиције и постојања, као и повратку на заслужено место у индустрији, неопходно је да фабрика одржи оптималан број запослених који су вољни и способни да допринесу њеном успеху.

Чини се да појединцима изузетно смета, да прихвате да се у Крушик на посао долази са јасном идејом, да се радне обавезе изврше квалитетно и савесно и да се плата поштено заради. Рушење радне атмосфере, подстрекивање на нерад и саботажу кратког је даха. Крушик незадрживо иде напред. Лажи, манипулације, злоупотреба фабричких ресурса и нерад, никоме неће донети бољи положај. Данас се у највећој ваљевској фабрици може опстати и напредовати искључиво на основу доброг и вредног рада. Ако до сада нисте схватили, данас покушајте поново да разумете да је фабрика Крушик слободни играч на светском тржишту где се за купце, против јаке конкуренције, бори искључиво својим радом, залагањем и квалитетом својих производа. Пре него што следећи пут објавите било какав непроверени текст, немојте заборавити да се фабрика води следећим принципима: рад, ред, дисциплина, одрживо пословање, развојна стратегија и остваривање задатих посолвних планова.

Информација која је у медијима објављења није заснована ни на једној релеватној чињеници нити доказу. Апсолутно је неистинит навод да је јуче било ко од запослених отпуштен. Наиме, неспорно је да је на нивоу фабрике донета Одлука о организационим променама и Предлог програма решавања вишка запослених. Посебно указујемо на чињеницу да је поступак решавања вишка запослених започет у складу са законом и колективним уговором и да је сваки корак у предстојећем процесу испланиран у најбољем интересу свих уцесника. Управо из наведених разлога влада искључиво принцип професионалности и објективности уз висок ниво друштвено одговорног и социјалног поступања. У складу са тим, целокупан процес који је најављен биће реализован уском сарадњом и активним учествовањем Националне службе за запошљавање. Уз помоћ НСЗ, свако лице ће у врло кратком року, на бази својих компетенција, добити прилику за запослење код другог послодавца на територији Ваљева. Овом приликом подсећамо да је привредна ситуација града Ваљева, значајно боља након отварања неколико фабрика из иностранства које су своје погоне изградиле у претходном периоду. Данас у граду постоји јака и здрава конкуренција како међу послодавцима тако и међу кадровима који траже запослење. Не сумњамо да ће сваки вредан радник, у кратком року, доћи до заслуженог радног места, а за шта се свакако руководство фабрике залаже, те ће у том контексту активно радити на потенцијалним решењима за примену мера решавања вишка пре доношења коначног програма. Дакле посебно указујемо да је сарадња са НСЗ управо на овом процесу резултат најбољих намера и свођења потенцијалних последица на најнижу меру кроз збрињавање запослених који су вишак, а не сарадња у виду запосљавања нових лицу како је то у медијима представљено.

Одлука о расподели радне снаге може бити резултат стратегије оптимизације пословања како би се искористили ресурси на најефикаснији начин и осигурало одржавање конкурентности компаније.Разлози за доношење ове одлуке у складу су са Пословном политиком компаније и стратешким циљевима који су пре свега усмерени на стабилност и одрживост,водећи рачуна о социјалном аспекту.

Још једном указујемо појединим медијским кућама да негативне и непроверене информације могу донети велику штету Одбрамбеној индустрији Србије и свим фабрикама у њеном оквиру. Крушик остаје чврсто посвећен својој мисији и високим стандардима, чиме се осигурава даљи просперитет и успех наше фабрике.

 

Контакт

Владике Николаја 59

14000 Ваљево

+381 14 221 121

marketing@krusik.rs

Пријем e-фактура

racuni@krusik.rs

JBKS 83945

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.