Вести

Дан фабрике

Дан фабрике

На данашњи дан, Крушик обележава јубилеј од 85 година свог постојања. Када нешто толико дуго траје, то значи да је одолевало разним изазовима, да је уложено много труда и борбе да се сачува у тешким тренуцима.

Данас је Крушик развојно оријентисан пословни систем који тежи да се прилагоди све строжијим захтевима тржишта. Побољшање техничко-технолошке опремљености, унапређење постојећих и освајање нових средстава, модернизација процеса производње и улагања у образовање стручног кадра су основе на којима се Крушик темељи, ради достизања високих резултата у будућности.

Идући у корак са тржишним потребама, Крушик тежи да у свом производном програму поседује:

  • Ракете 128 мм OGANJ M19 и M20, 122mm GRAD 40 км са модулом за корекцију путање,
  • Модернизоване и модификоване минобацачке мине побољшаних перформанси и ракетизиране мине,
  • Разорну мину 210мм,
  • Ракету 262 мм,
  • Модернизоване ракете Maljutka 2T и Maljutka 2T5,
  • Бојеве главе за дронове, близинске упаљаче и све врсте каписли.

Финансијски, организационо и кадровски смо се консолидовали након што смо уз велики напор пребродили тешку ситуацију за време и после пандемије. У 2022. години, имали смо далеко најбољи резултат када је реч о новом уговарању а током 2023. године, наставили смо позитиван тренд. Реализација је у 2023. години удвостручена у односу на претходну годину и сматрамо да са реализацијом од око 93 милиона долара можемо бити задовољни. Поређења ради, као златна година Крушика, памти се 1984. година, када је реализација достигла 73 милиона долара. За овај ниво реализације тада је било ангажовано 9.000 радника. Међутим, битније од тога је што смо у последње две године, успели да стабилизујемо пословну атмосферу и смогли снаге да приведемо сврси одређене инвестиционе пројекте јер једино на основу њих моћи ћемо да остваримо конкретне ефекте.

На сајму Partner, 2023. године, Крушик је показао да може да буде једна од најбољих одбрамбених фабрика, издвајајући се широким производним програмом. Држава Србија и МО су допринели да се до краја 2024. године замени стара котларница на угаљ и мазут, најсавременијом котларницом на гас. У актуелном циклусу инвестиционих улагања, Крушик је добио 14,5 милиона евра од Републике Србије, за осавремењавање и повећање обима производње, кроз повећање капацитета производње мина и ракета, аутоматизацију процеса лаборације средстава и повећање капацитета ливнице за ливење експлозива. После свих тешкоћа, кроз које је Крушик прошао, са аутоматизацијом линија, осавремењавањем опреме, подмлађивањем инжењерског кадра и оптималним бројем радника, стреми да буде и даље, окосница града Ваљева и Републике Србије.

Поводом дана фабрике, руководство се срдачно захваљује стратешком партнеру – Министарству одбране Републике Србије за подршку у текућим пословима и инвестиционим пројектима, свим пословним сарадницима на доброј сарадњи а радницима Крушика честита значајан јубилеј наше компаније.

Контакт

Владике Николаја 59

14000 Ваљево

+381 14 221 121

marketing@krusik.rs

Пријем e-фактура

racuni@krusik.rs

JBKS 83945

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.