Вести

Саопштење

Саопштење

У светлу неоснованих, неистиних и непроверених тврдњи о наводном „застрашивању“ чланова синдиката од стране пословодства Крушика, објављених на неколико интернет портала, руководство Холдинг корпорације Крушик сматра неопходним да се огласи ради веродостојног информисања јавности и запослених.

У покушају да ситуацију представе супротно од реалних догађаја, пласирају неистине којима обмањују јавност да руководство врши притисак на запослене да одбију чланство у синдикалним организацијама. Заправо се ради о томе да представници синдиката “Независност“ врше притисак на запослене да постану чланови синдиката. У великој жељи за достизањем броја чланова изнад законског минимума од 15% запослених, представници синдиката прибегавали су недозвољеним радњама око пријема нових чланова на чијем се утврђивању ради. Након утврђивања свих чињеница од значаја, руководство Крушика ће предузети све законом прописане мере у циљу информисања својих запослених, а такође и санкционисања недозвољених и незаконитих радњи. Тим пре што је и анализом претходно стечене репрезентатовности откривено низ неусклађености између презентованих информација и стварног стања чланства. Комисија за утврђивање репрезентативности је у регуларној процедури установила низ неправилности у подацима о чланству добијеним од стране синдиката и подацима којима Послодавац располаже и који се на дневном нивоу ажурирају у оквиру службе за исплату зарада и кадровске службе. У комуникацији са одређеним бројем запослених, а ради провере сагласности за чланство у синдикату, представници комисије су установили да поједини запослени нису били физички на послу нити су конталтирани од стране синдикалних предсатвника на датуме када је потписана њихова приступница.

Слично као и пре три године, непосредно пре актуелног поступка утврђивања репрезентативности, број чланова „магично“ је увећан за више од 100 радника. Само првог и другог дана априла ове године број чланова се, под нејасним околностима, повећао за преко 140 уз нагласак да се последњих годину дана укупан број чланова кретао између 210 и 200 чланова, односно између 9 и 10% од укупног броја запослених. Кључно је рећи да синдикат “Независност“ ни током претходне три године није имао довољан број чланова да би се сматрао репрезентативан. Број чланова који су редовно плаћали синдикалну чланарину био је знатно испод 15% од укупног броја запослених. Очувању репрезентативности тог синдиката није помогла ни акција „гратис“ учлањење без обавеза плаћања накнаде у прва три месеца, нити учлањење почасних чланова.

У Крушику, као друштвено одговорној компанији нема места оваквим активностима, нити толеранције на исте, те ће из наведених разлога бити предузете све мере за правилно и законито поступање и утврђивање реалног стања у погледу репрезентативности синдиката „Независност“. У контексту ових догађаја, руководство наставља са одговорном и транспарентном комуникацијом без обзира на неодобравање и отпор од стране незадовољних актера.

Контакт

Владике Николаја 59

14000 Ваљево

+381 14 221 121

marketing@krusik.rs

Пријем e-фактура

racuni@krusik.rs

JBKS 83945

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.